Неотдавна bTV обяви голямата новина за българските телевизионни зрители – телевизията започва заснемането и излъчването на нов български сериал.

"Стъклен дом" e семейна драма с криминални елементи и е един от най-мащабните телевизионни проекти на bTV. Сериалът ще бъде заснет с най-новата дигитална технология, което доближава продукцията до качеството на кинолента. Изпълнителни продуценти са Димитър Митовски и Димитър Гочев - "Камера" ООД.

Митовски, заедно с двама от актьорите, които ще се изявят в "Стъклен дом", гостуваха в предаването "Тази сутрин", за да разкажат повече подробности за продукцията. Всъщност продуцентът и актьорите Юлиан Вергов и Елена Петрова само разчовъркаха любопитството на зрителите, защото се оказа, че засега по-голямата част от подробностите за сериала се пазят в дълбока тайна.

Това, което все пак стана ясно е, че Юлиян Вергов и Елена Петрова ще влязат в ролите на Николай Жеков и Боряна Касабова. Димитър Митовски каза, че засега между двамата герои няма да има връзка.

"Не искам много да разкривам от моята героиня, поради простата причина, че хората започват да си фантазират и да си създават един изграден образ в себе си", каза актрисата Елена Петрова. "Ако им кажа, че тя прилича на "еди коя си" от "еди кой си" сериал също не е правилен подход. Героинята ми се казва Боряна Касабова - жена с много високо положение в обществото. Адекватна, съвременна жена със своите проблеми, въпроси, минало, със своите изгубвания, с всички трепети и страсти, които може да носи една съвременна жена. Не искам да разказвам в какви взаимоотношения ще бъде с някой от героите, кой ще й бъде съпруг, какво ще се случи, за да можем да хванем хората, да ги приобщим към нашия сериал, който наистина ще бъде изключително иновативен, като начин на снимане от това което са свикнали да гледат. Работата с камера, с осветление, с движението на камерата ще бъде много различно от това, което зрителите са свикнали  да гледат като сериали. Ще гоним високо технологичните продукции."

Юлиан Вергов влиза в ролята на Николай Жеков. Актьорът разкри, че въпреки че зрителите го свързват най-често с комедийните му образи, този път той ще бъде сериозен или поне ще се постарае да изглежда такъв.

Снимките на "Стъклен дом" започват на 15 февруари. В момента текат репетиции и се правят проби. Актьорите вече са избрани. Най-голямата изненада в актьорския състав е Стефан Данаилов, който се връща отново на екран и ще бъде специален гост на сериала. Сред другите актьори са Калин Врачански и Яна Маринова.

Сценаристите също в момента се пазят в дълбока тайна. "Мога да кажа че това е един голям и много добър екип от сценаристи, които работят нон стоп всеки ден на снимачната площадка да има сценарии", каза Митовски.

Елена Петрова обясни цялата загадъчност, с която е обвит сериала, с желанието на всички от екипа да бъде максимално интересно за зрителите. "Да се влюбят в този сериал и да го гледат както гледат например турските сериали, въпреки че те наистина нямат нищо общо. Тук думата сапунен сериал я забравяме", обясни актрисата.

Първият сезон на "Стъклен дом" ще има 66 епизода, като вече има договорки за продължение. Сериалът ще отразява българската действителност и ще се излъчва в праймтайма на bTV. "Има няколко локации, има декори, има реални сетове, реални локации. Общо взето нещата ще изглеждат като в един игрален филм", каза продуцентът и допълни, че историите и сюжетът на сериала вече са измислени. "Няма да има импровизация. Всичко е измислено предварително, имаме посока, в която се движим. Разбира се, че в определени моменти тази посока може да бъде променяна. но не и сменяна", каза Митовски.

Митовски разкри, че от един определен момент нататък, на сайта на сериала зрителите ще имат възможност да  изказват мнение в каква посока бха искали героите да бъдат развивани и какво да се случва между тях. "Разбира се, ние много ще се радваме на такива идеи и още повече ще се радвам, ако можем да използваме някои от тях."

Създателите на най-новия български сериал "Стъклен дом" се надяват той да се хареса на зрителите и да има дълъг телевизионен живот.

Началото е съвсем скоро. Очаквайте "Стъклен дом" само в ефира на bTV.