Състезание по ирландски танци пред очите на солисти от легендарната трупа "World of the dance" в София. Танцьори от български клубове премериха сили с артисти от трупата на Майкъл Флетли.

Кой танцува по-добре ирландски танци - българи или солистите от световноизвестната трупа "World of the dance”. В София имаше много желаещи да се надиграват със солистите.

Добре се чувствам сред такива танцьори, които са вдъхновение за всички по целия свят, които искат да се занимават с такива танци, сподели Станимир Янков от танцов клуб „Келтски феникс”.

Общото между Золтан Пап, Андреа Крен и българските последователи на "World of the dance" е, че всички те са се вдъхновили от легендарните танци на Майкъл Флетли.

Яна, Злати и Стилияна от клуб "Келтски феникс" са започнали да учат танци след като са видели за пръв път спектакъл на Лорд оф дъ денс. Признават, че движенията никак не са лесни.

„Наистина позицията на тялото е различна, но това ги прави уникални и всъщност по това разбираш, че са ирландски танци като ги видиш, както и разбира се по бързите крака”, каза Андреа Крен.

Професионалните танцьори бяха приятно изненадани от българските любители на "World of the dance".

„Смятам, че са много близо до съвършенството. Харесват ни стила им, бързината на краката им, харесаха ни и усмивките им, което е много важно за танца”, каза Золтан Пап