Апелативният съд във Варна остави в ареста Янко Попов - Туци, Васил Костов - Кеца, които са обвиняеми за помагачество за убийството на бизнесмена от Шумен Румен Рачев. Двамата бяха арестувани при акцията "Килърите-2".

Двамата бяха задържани след убийството на Юри Галев и впоследствие освободени от съда. В края на август полицията ги арестува повторно - за убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Според вътрешния министър, Янко Попов - Туци е поръчител на престъплението.

"Две висящи производства, освен това, едно в Софийска окръжна прокуратура, за което знаете, беше мярката и още едно в Софийска градска прокуратура, за което не знам подробности, но е за организирана престъпна група, която е била въоръжена, да върши убийства”, съобщи Вилен Мичев, от Варненска апелативна прокуратура.

"Аз не съм толкова наивна да не зная хрониката с предизвестения край в днешното съдебно заседание. Имаме сценарий, ще вървим по този сценарий, докато дойде ред да напише и втората му серия. Този сценарий се пише от министъра на вътрешните работи и от министър-председателя на тази страна”, коментира Розалина Апостолова, адвокат на Васил Костов.