За разлика от повечето си колеги поп фолк изпълнителят Константин не "бълва" хитове всяка седмица. Вече 4-5 години не е издавал нов албум и обяснява, че няколкото песни, които издава на година се радват на задоволително добър успех, което не му налага да издава повече. Напоследък обаче Константин може да се похвали с раздвижване и в личния, и професионалния си живот – нова песен, нова приятелка…

Последното парче на изпълнителя е в дует с поп фолк дивата Преслава, което автоматично зареди обществото със слухове за връзка между двамата изпълнители. "Всякакви слухове се пускат. Неприятно ще бъде като не се говори и не се пише. Радвам се на нещата, които излизат. Чета ги, усмихвам се, стига да е написано по-интересно, да не е нещо скучно. С Преслава имаме много готини колегиални отношения, тя е много добър професионалист, има всички качества да бъде на върха – въздействащ глас и атрктивна визия", сподели Константин при гостуването си в "Тази сутрин".

Според него тези две качества са само част от многото, които трябва да притежава един изпълнител, за да бъде на върха. "Посланието на песента да стига до дълбоко в сърцата и душите на хората", допълни Коцето.

Все пак изпълнителят е наясно, че много хора в България са популярни без да притежават някакви качества и просто са известни с това, че са известни. "Не ме дразнят. Щом хората имат нужда да харесват такива хора."

Константин заяви, че твърдението на Сашка Васева, че всички пари в поп фолк средите минават само през една фирма и данъчните трябва да проверяват само там, не отговаря на истината. "Вместо да проверяват хора, които наистина имат много и са зад кулисите, те се занимават с нас. Ние сме известни, но не изкарваме чак толкова много", каза Константин и обясни, че все пак Сашка Васева е била права за това, че "Пайнер" е империя, но такава, в която се работи много и професионално.

Както вече стана известно и за широката публика, Коцето се радва на нова любов, но и на приятелството си с бившата си любов Райна. "Поддържаме едни страхотни приятелски отношения. Чуваме се, говорим си, съветваме се като колеги и т.н. Винаги оставам по някакъв начин близък с хората с които съм живял", сподели Константин.