Жените трябва да избягват консумацията на червено месо два пъти дневно, ако искат да намалят риска от сърдечносъдови заболявания с 30 процента, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от изследване на американски специалисти.
Проучването е продължило 26 години и е обхванало 84 136 жени на възраст между 30 и 55 години. Участничките в него трябвало да отговарят на въпроси, свързани с хранителните им навици и за честотата на консумация на 116 различни храни.
Изследователите са установили, че заместването на червеното месо с риба намалява риска от сърдечносъдови заболявания с 24 процента. Ако жените заменят на някое хранене червеното месо с пилешко, опасността от болести на сърцето намалява с 19 процента.
"Данните от проучването ни показват, че заместването на червеното месо или намаляването на количеството му се отразява изключително благоприятно върху здравето", обяснява Адам Бърнстийн от изследователския екип.
