От днес в Националната кардиологична болница работи нова ангиографска лаборатория. С нея ще се извършва висококачествена диагностика и лечение на сърдечносъдови заболявания.  
С новата апаратура ще се преглеждат и лекуват около 30 души в денонощието. Освен диагностика и лечение на сърдечносъдови заболявания, ще се извършват и процедури за лечение на болести на коронарните съдове и вродени сърдечни дефекти.

"Това, което сме инвестирали - милион и сто хиляди, днес е една апаратура, която около едни милиметър и половина дупчица прави, вместо старите операции, дето като ярета ги режеха по средата. Минава оттам влиза в артерията апаратурата, отива в сърчицето и ще видите какви неща прави. Всеки, който като мен го е страх от инжекции, рязане, кръв, това са така наречените безкръвни операции. Нали докторе добре го обясних? Вместо да отида в болница, на която има само табела оттам да бъде препратен пак, но да сме похарчили и за там пари Може да е от Варна от Силистра, но като дойде тука да се излекува, а не да търси връзки и пак ще дойде тука", каза премиерът Бойко Борисов.