Румънски кметове, дошли на почивка във Варна, осъмнаха без скъпите си автомобили. Те били откраднати от района на хотела им в "Златни пясъци.

Сега гостите винят хотелиерите, а те пък смятат, че са жертва на румънски заговор.

Кметовете, заедно с придружаващи ги групи журналисти пристигнали снощи и проблемите започнали още на рецеmцията- едната от стаите им не била свободна, и изчакването прераснало в балкански скандал.

"Бяха много груби с думи - дори господинът, който инспирира цялата офанзива, се опита да нападне момичето на рецепцията", заяви Деян Колев, асистент-мениджър.
Настаняват се, а потърпевшите разказват, че са платили 50 евро за да паркират скъпите си джипове в района на хотела.

"Мениджърът на охраната ми каза да паркирам там и ми показа къде мога да паркира. И тази сутрин, когато отидох да проверя колата си тя не беше там. Шефът на охраната ми каза, че миналата вечер камерата не е работела", заяви Лучано Йоница.

"Тези две коли, едната е била паркирана на улицата, а другата също на улицата, само че малко по-нагоре. Ние не носим отговорност за коли извън паркингите на хотела", заяви Антонио Арнедо, гл.мениджър

Хотелиерите подозират, че това е режисирана атака срещу българския курорт, с цел да отблъсне румънците, които са редовни посетители тук, от което страда местния бизнес.

"Това е първото и последно наше посещение тук. Ние вече мразим България", сподели Кристина Йоница.

"Ние идваме тук и си плащаме, а тук не ни уважават. Това е мафия", каза Флорин Ниделя.
От управлението на хотела са докладвали за кражбата на колите и са извикали полиция заради агресивното поведение на румънците.