Тримата български военнослужещи, ранени след ракетната атака на летище "Кандахар" на 24 януари, късно снощи бяха транспортирани в по-високия клас полева болница във военната база "Баграм" в близост до Кабул, съобщиха от Министерството на отбраната.

Американски неврохирурзи са предприели допълнителни мерки за стабилизирането на състоянието на най-тежко ранения - младши сержант Александър Александров, който е с много сериозна травма и за живота му продължава да има опасност.

Втора хирургична интервенция е била извършена на ефрейтор Йордан Петков, който е с коремно нараняване и с множество мекотъканни травми. Неговото състояние засега е стабилно и няма опасност за живота му.

Днес сутринта е била извършена втора операция и на ранения в лявата подбедрица и в глезенната става редник Явор Кирилов Иванов. Неговото състояние също е стабилно и няма опасност за живота му.
Транспортирането със специализиран медицински авиотранспорт до американската военна болница в Ландщул, Германия, ще се извърши в зависимост от състоянието на ранените.

Тримата пострадали се съпровождат от капитан д-р Петър Минчев - един от четиримата медици на българския контингент в Кандахар. Очаква се до дни от София за Ландщул да отпътува и подп. д-р Венцислав Мутафчийски - опитен военен хирург от ВМА, участвал в няколко мисии в Ирак и в Афганистан.