Ерик Кантона се надява да сложи край на присъствието си в света на футбола, дебютирайки като театрален актьор в Париж, съобщи в. "Дейли телеграф".

Тази вечер той ще участва в пиеса, поставена на сцена от неговата съпруга, актрисата Рашида Бракни. Постановката е обявена предварително за театрално събитие на годината във Франция.

Досега Кантона се е снимал в телевизионни и игрални филми. Неотдавна той изпълни роля във филма "В търсене на Ерик" на Кен Лоуч.

Сега бившият нападател на Манчестър Юнайтед ще се появи в постановката "С лице към рая" - съвременна притча с участието на двама актьори, за която говори цял Париж. Съпругата му Бракни е филмова звезда и актриса от трупата на "Комеди франсез". Двамата се срещнали на снимачна площадка през 2003 г. Наскоро Рашида е настояла Ерик да участва в пиеса на сцената на театър "Марини" на "Шанз-Елизе".

Онези, които очакват да се държа като шут, грешат, заяви Кантона. Знам по какъв път съм поел, увери той.

В пиесата се говори за мъж и жена, оцелели след срутването на супермаркет. Те разговарят помежду си и разкриват най-съкровените си чувства, без да се виждат един друг.