Все още не е отменено бедственото положение в пет варненски общини, там утре ще е неучебен ден. В Разградско ще чакат да се стопи снегът, за да могат да извадят от пряспа закъсал автобус.

Автобусът, превозващ работници, надвисна над дере в центъра на село Бели Лом, вчера. 15-те пътници, пътували към работните си места в Разград, са невредими. Два трактора и бронетранспортьор не успяха да изтеглят автобуса и спасителната акция беше отложена за по-топло време. Местният полицай е поел ангажимент да пази машината от посегателства.

Обстановката в Източна България остава затруднена и към този момент. Всички пътища в Добричка област още са затворени, с изключение на Добрич - Варна, Добрич - Балчик и Добрич - Карапелит - Силистра. В община Балчик училищата ще бъдат затворени до сряда. В Добричко, Тервел и село Дуранкулак, утре ще е неучебен ден.

Как се чувстват хората от най-североизточната част на България в зимния капан, заради непроходимите пътища, разказва жителят на село Крапец Александър Сурталов:

"Тук хората нито имат хляб, нито има вода. Макароните свършват. Магазините са празни.
Около 1 час трактор трактор вадеше. Слънчево е, но духа силен вятър и вади всичко от полето, върху това, което се чисти. не дай си боже дете или възрастна жена да има нужда от лекарска помощ! Ако някой получи инфаркт какво да направим? Ток Слава Богу имаме, но не на всякъде има ток и вода. В селата в района има много възрастни хора. Няма никаква проходимост. Не мога да разбера защо няма бедствено положение. Границата Дуранкулак е затворена. В Крапец има гранични полицаи, които искат да отидат на работа и вече втори ден няма с какво да отидат", каза жителят.

Кметът на община Шабла Красимир Кръстев заяви пред bTV, че след като бъде отворен пътят към Шабла, хляб ще бъде доставен до всички населени места, ако не късно тази вечер, то до утре сутринта.

Температурите днес бяха доста по-ниски от вчера. Най-студено беше в Драгоман и Добрич, където термометрите отчетоха минус 17 градуса. Вятърът чувствително отслабна и студът се понасяше по-леко от вчерашния ден.

 http://static.btv.bg//media/gallery/gallery_photo_263_5915.jpg