Общините Ветрино, Аксаково и Вълчи дол обявиха бедствено положение.  В община Вълчи дол бедственото положение ще продължи до 12 ч. на 25 януари, понеделник. Снежната виелица засипа с преспи пътищата в общината още от вечерта на 22 януари и на изходните артерии в населените места бяха поставени табели, указващи, че пътищата са непроходими. В понеделник са отменени и учебните занятия в училищата в общината.

През последните 24 часа в общината няма сигнали за селища без електричество, хляб или вода. Хляб за селата се доставя от Вълчи дол със специализирана високопроходима верижна машина.

В община Аксаково всички населени места са изолирани и няма достъп до тях. Пътищата в града са проходими при зимни условия. В населените места има проблеми с електрозахранването, защото след отстраняване на една се появява нова авария.

До момента във Варненска област бедствено положение е обявено в общините Суворово, Бяла, Ветрино, Аксаково и Вълчи дол.

От Гражданска защита-Варна съобщиха, че вече е отворено платното на магистралата "Хемус" в посока Варна. В обратната посока движението се извършва по стария път за София, но след Девня отново има възможност автомобилите да се качат на магистралата. От около 1 часа след полунощ до момента екипи на Гражданска защита са оказали помощ на 64 души.