Ръководството на киностудиите Millennium Films и Lionsgate, под чийто лейбъл ще бъде заснет римейкът на прочутия филм "Конан Варваринът", е утвърдило изпълнителя на главната роля. По данни на Deadline Hollywood в образа на Конан ще се превъплъти актьорът Джейсън Момоа. Той е известен от сериалите "Старгейт: Атлантис" и "Спасители на плажа".

Трима актьори се състезаваха за главната роля
в римейка на прочутия филм "Конан Варваринът", с който се прочу губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер, съобщи сайтът JustJared. За ролята на Конан се бориха звездата от филма "Здрач" Келън Латс, изпълняващ ролята на вампир-вегетарианец, актьорът Джейсън Момоа и Джаред Падалески - звезда от сериала "Свръхестествено", снимал се преди в римейка на "Петък 13-и" и в редица други ленти.

Режисьор на проекта е Маркус Ниспел. Първоначално се предполагаше, че той  може да предпочете Джаред Падалески, с когото е работил в "Петък 13-и". На плановете на актьора очевидно е попречила предстоящата му сватба през пролетта на тази година.

Лента.ру припомня, че снимките на филма "Конан Варваринът" ще започнат на 15 март 2010 година. Лентата ще се снима предимно в България. Бюджетът на новия "Конан Варваринът" е 50 милиона долара.