МВР съобщава, че полицай от столичното Четвърто районно управление е бил арестуван като част от посредническа мрежа за връщане на откраднати коли срещу откуп.

Както Би Ти Ви съобщи още вчера, 32-годишният полицай Ивайло Трайков е брат на висшия военен прокурор Трендафил Трайков. В ареста, за изнудване, са още двама души.

Полицаят от Четвърто районно Ивайло Трайков, Димитър Симеонов по прякор Турчина и Димитър Сейменов са задържани вчера при предварително подготвена акция на СДВР. Те са уличени, че са уреждали връщането на откраднат "Фолксваген Пасат". Колата е изчезнала преди четири дни от района край столичната митница. След това непознати се свързват със собственика и искат 1 450 лева, за да му я върнат.

Според полицаите, изнудвачите са Турчина, Трайков и Сейменов. Във всеки от тях са намерени белязани банкноти от тези, които собственикът на колата е дал като откуп. Парите са разделени между тримата, като полицаят е бил втори посредник, а не е взел парите директно. Неговото участие обаче също е документирано, казват разследващи.

Като полицай, Трайков подлежи на разследване от Военна прокуратура. Но тъй като е уличен в престъпление, извършено не в качеството му на служител на МВР и извън работно време, преписката срещу него може и да не се наблюдава от военен прокурор. Брат му, военният прокурор Трендафил Трайков, заяви по телефона за Би Ти Ви, че не знае за ареста и отказа да коментира случая.

От МВР съобщават, че изнудвачите са задържани за 24 часа - мярка, която ще изтече тази вечер. Ако дотогава няма прокурорско постановление за удължаване на ареста до 72 часа, те ще бъдат освободени.