Пълното им унищожаване може да стане най-много до три дни, заявил пред "Ройтерс" говорител на афганистанското военно министерство.

Америка не може да бомбардира Афганистан на воля, без разрешение от местните командири и Министерството на отбраната,  допълнил говорителят.
АФГАНИСТАН-БЛАНК ВИДЕО


Афганистанското правителство поиска от Съединените щати да прекратят бомбардировките в страната, тъй като почти всички скривалища на талибаните и Осама бен Ладен вече са разрушени. Според Афганистанското министерство на отбраната пълното им унищожаване може да стане най-много до три дни.

Америка не може да бомбардира Афганистан на воля без разрешение от местните командири и Министерството на отбраната, подчерта говорител на военното ведомство в Кабул.

Продължаващите периодични американски удари по предполагаеми обекти на  "Ал Кайда"  и  талибаните предизвикаха сериозни проблеми за правителството на Хамид Карзай,  след съобщенията за десетки цивилни жертви. Местни вождове заплашиха новата власт с въоръжен бунт.

От Пентагона съобщиха, че при последните американски атаки са били разрушени сгради, в които се укриват талибански лидери в района на Газни.

Във Вашиногтон нямат сведения за цивилни жертви.    Продължава и щателното претърсване на планинския район около Тора Бора за укрили се бойци на "Ал Кайда".

В източния град Хост американски самолети са хвърляли листовки, в които предупреждават местните жители да предадат всички членове на "Ал Кайда", защото в противен случай ще бъдат бомбардирани.