Както вече стана ясно, нов български сериал тръгва в ефира на bTV в края на март. Кръстьо Лафазанов, Руслан Мъйнов, Иван Юруков и Ева Тепавичарова са само част от звездния актьорски състав на "Столичани в повече”.

Както се очакваше, те не пожелаха да разкрият подробности около сюжета на сериала, но казаха, че в него ще има както комедийни, така и драматични моменти.

В сериала главните герои са две много различни семейства, които непрекъснато враждуват помежду си.

"Снимаме кино с една камера. Нямаме нищо общо с това, което хората познават от "Комиците” и "Велика България”. Точно това е търсено във филма – да сме съвсем различни”, каза Кръстьо Лафазанов.

Всичко е много реалистично. Идеята е чрез драматичен похват да се постигне комедиен ефект, обясни Иван Юруков.

Актьорите споделиха, че не се притесняват от факта, че може би ще бъдат сравнявани със суперуспешния сериал "Стъклен дом”. Те приемат конкуренцията като предизвикателство. "Летвата като цяло се е вдигнала според мен напоследък, не само от Стъклен дом, а от продукциите, които се появиха в киното”, каза Иван Юруков и допълни, че екипът, който снима сериала, е с дългогодишен стаж в киното и се стреми да сериалът да е с киновизия, обясни Иван Юруков.

Заглавието на сериала не търси конкретност, по думите на Руслан Мъйнов. "То предлага на всеки да си направи собствен анализ на това какво точно означава "столичани в повече”. Мисля, че всяка серия ще предлага все повече отговори на този въпрос.”

Сценарият улавя актуални теми от българското ежедневие, казаха актьорите. Героите са добре разработени и има богата палитра от персонажи, така че всеки от нас може да разпознае някой свой съсед сред "столичаните в повече”.