"Искам да запиша много албуми тази година”, каза Мейси Грей пред "Билборд". "Всъщност искам да пусна на пазара два албума – единият джаз, а другият рок. Имам толкова много музика в себе си и имам чувството, че сама се ощетявам като не я издавам веднага, щом се появи.”

Певицата споделя, че й се иска да е като идолите си. "Всичките ми герои имат много записи. Разглеждах дискографията на Нина Сомон... тя е записала толкова много музика и някои записи са великолепни. За краткото време, през което е бил на този свят, Боб Марли също е издал страшно много неща. Затова искам да записвам албуми и веднага да ги пускам, за да видя какво мислят хората, а не да запиша албум и след това да чакам да запиша следващия след три години, когато приключа с турнетата. Просто не искам да правя така повече.”

Мейси Грей споделя, че вече има готови 8 песни, които ще излязат в следващия й албум, над който работи с продуцента Хал Уайлнър. Мейси описва албума като "нещо като ъндърграунд албум. Забравете за всички стандарти и шаблони за това как трябва да се пишат песни... Няма нищо общо с комерсиалните радиостанции. Най-вероятно ще се продадат около две копия от него, но аз го обичам.”

Засега Мейси не може да се ангажира с точна дата за излизането на албума.