СДС и БСП категорично заявиха, че няма да подкрепят настоящия кмет за трети мандат. От НДСВ още не са взели решение дали да подкрепят Стефан Софиянски, но Огнян Герджиков заяви, че той е една достойна кандидатура.

"След като съм взел решение, след като аз съм го взел, не мога повече да участвам нито в политически пазарлъци. Как ще гледам хората в очите? Аз съм свикнал да гледам хората в очите. И като ме попитат: "Какво мислиш?" Какво да им отговоря?", каза столичният градоначалник.

Единствената подрепа, която е нужна на кмета за трети мандат, е тази на софиянци.

"Винаги съм бил открит. В момента, в който взех решението, прецених, че това към което се стремях - да постигна разбирателство по една обща кандидатура, е почти невъзможно. И при това положение няма какво да чакам", посочи Софиянски.

Попитан дали няма да изчака консолидацията на десните сили, той отговори: "Мисля, че всички ще трябва да чакаме много дълго време за това нещо."

НДСВ още не е взело полическо решение за местните избори. Огнян Гердгжиков лично изрази подкрепата си за Стефан Софиянски.

Екатерина Михайлова бе категорична, че СДС няма да подкрепи кандидатурата на настоящия столичен кмет.

"В крайна сметка изборите са конкуренция и ние ще издигнем кандидат почтен, последователен, който да се бори за доверието на гражданите на София", заяви Михайлова.

Румен Овчаров пък определи двата мандата на Софиянски като неуспешни, затова и няма притеснения, че неговата кандидатурата би изтеглила гласове от редиците на БСП.

"Има и плюсове, и минуси. Плюсовете са в негативите от управлението, опасностите са в това, че има добър медиен образ", каза Овчаров.