Танкове на египетската армия са започнали да настъпват срещу поддръжниците на египетския президент Хосни Мубарак, за да ги възпрепятстват да достигнат до противниците на режима, събрали се на площад "Тахрир" в Кайро, съобщава АФП.

Танковете са променили посоката си на движение, за да възпрепятстват навлизането на поддръжници на Мубарак, идващи от ключов мост, на площада, където хиляди протестиращи срещу режима искат оставката на президента. На площада се чува интензивна стрелба, предават очевидци.

Поддръжници и опоненти на египетския президент Хосни Мубарак се обсипваха взаимно с камъни и по-рано днес сутринта. Сблъсъците станаха в странични улици, водещи до площад "Тахрир".

Насилие избухна и вчера, след като хора, претендиращи за лоялност към Мубарак, организираха контра-поход срещу демонстрантите, опитвайки се да разтурят лагера им. През изминалата нощ при размириците загинаха седем души. Ранените са над 800.

Египетският премиер Ахмед Шафик се извини за атаката на поддръжниците на режима срещу участниците в антиправителствените протести в центъра на Кайро. Публичното извинение на висш правителствен представител е нещо крайно необичайно. Премиерът нарече нападението "фрапантна грешка" и обеща разследване, "за да знаят всички кой стои зад него".