"Връзките са много преки и те ще стават все по-ясни, особено след като ние виждаме как ден след ден биват разобличавани и залавяни все повече хора, свързани с тази банда за отвличания, рекет и други престъпления. Една от фигурите там, т.нар. Хамстер, е свързан не само с РЗС и Яне Янев, а със създателите на проекта РЗС", каза в студиото на предаването "Тази сутрин" лидерът на Атака Волен Сидеров по повод информацията за връзките на лидера на РЗС с Хамстера - единия от "Наглите".

"Ние виждаме вече този проект за какво е бил създаден. Той е бил предварително направен, за да може в един даден момент да играе разрушаваща роля. И сега виждаме как това става. Според мен и без срока от шест месеца, който Янев беше дал, и без историята с Тагарински, той просто със своята групичка беше заложен в парламента да създаде хаос и да заиграе своята истинска роля на опозиция, както и сега стана.

Достатъчно е да се види участието на въпросния Петров (Хамстера, бел. ред.) във фирми, свързани със застрахователната компания "Лев инс". Това са данни, които вече излязоха в пресата. Тези връзки сочат към центъра, мозъка на мозъчния щаб, който създаде проекта РЗС. Бяха създадени два проекта за последните избори. Единият беше създаден от кръга около Станишев, Петко Сертов и служители от ДАНС, известни със своята лоялност. Другият кръг беше създаден от про президентската група. Първият проект беше РЗС, а вторият ЛИДЕР. ЛИДЕР, за щастие, не влезе в парламента", каза Сидеров.

"Ние имаме последните данни, които излязоха в днешния брой на вестник "Атака", те са за Разградско, където хора на Хамстера – единият от тях се нарича Маринчо Малкия, другият Яхнаджиев – това са хора, свързани със СИК. Те са работили и ръководили изцяло кампанията на РЗС в този регион. Единият от тях е даже официален координатор на РЗС. Това са хора, известни като хората на Хамстера, който е роден в едно разградско село. Все повече такива връзки ще излизат. Аз и за Стара Загора имам данни, но нека всички тези данни да не ги изсипвам преди Нова година.

Това са хора на силови групировки, които купуват гласове главно в ромските махали и там, където се купуват най-лесно гласове. С какви пари, вероятно ще стане ясно при разследването на групата, защото и този въпрос трябва да бъде разследван. Аз знам и много любопитна подробност за пари, взети от един кандидат за депутат, бивш министър, на който са му измъкнали огромна сума без да работят за него.

Става дума за големи пари, над милион, без обаче да работят за него, работейки за РЗС. Т.е. това са хора безскрупулни. Този кандидат всъщност е от партията, която вече не е в парламента. Тук виждаме едни безскрупулни хора, които са били впрегнати да работят за РЗС и не може да ги впрегне такъв, който няма влияние, който няма влияние върху такива силови групировки и хора. Ние виждаме сега, че тази банда, която се разкрива, тя се занимава с отвличания. Нека да си припомним коя беше застрахователната компания, която предлагаше да застрахова срещу отвличания. Имаше такива предложения.

Според мен и МВР, и министърът и премиерът трябва да вземат много ясно отношение по този въпрос и да стане ясно всичко на обществото. Защото иначе рискуваме следващата година да влезем в един период на хаос, в период на непредвидими последици, на разрушаване на обществото ни, на срив и на много, много неясни последици.

Прокуратурата е известена. Аз ще направя нужното по-пряко да бъде сигнализирана лично от представите на "Атака", за да има главният прокурор и прокуратурата като цяло едни по-насочващи следи, също така и ДАНС най-вероятно ще се включи в това, защото тя се занимаваше и с купуването на гласове в предишните избори, но тогава беше друго ръководството и нещата се потулваха и се представяха така, както е удобно на тази група", заяви лидерът на "Атака".

"Укриваха се, аз ви казах, че ДАНС се ръководеше от човек, който заедно със Станишев, този кръг създаде РЗС, как ще го разобличат. Но, освен купуването на гласове, Яне Янев би могъл да бъде разследван и за други неща. Той може да бъде разследван и за престъпления по служба, защото бидейки шеф на Комисията за корупция, той е злоупотребявал с документи, това стана ясно", каза още Сидеров.