В затвора има хора, които са на лек лежим заради доброто си поведение и има възможност за сключване на договори с фирми, за да може те да работят на строителни обекти. Така един от най-известните автокрадци от региона на Ловеч се оказва на работа не на който и да е обект, а работи по строежа на собствената си къща. Това обясни вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в предаването "Тази сутрин" затова, че затворник е охранявал отвлечените от "Наглите" хора.

В съседство до неговата къща той наема друга къща, където е задържан един от похитените, а именно Ангел Бончев, обясни още Цветанов. На въпрос дали задържаните са проверявани от данъчните Цветанов заяви, че на са проверявани, въпреки че всички в групата нямат сериозна трудова заетост, но пък са със сериозни доходи.

На въпрос дали наистина е предотвратено отвличането на дъщерята на Красимир Георгиев, Цветанов не пожела да коментира имена, но заяви, че един от охранителите на семейството е подал информация, че детето, което охранява е подходяща мишена за отвличане. Цветанов поясни, че въпросният охранител е с псевдонима Цуро.

Той допълни още, че на 29 декември е насрочена апелацията на първите петима задържани от престъпната група. Министърът изрази надежда, че с увеличаващите се доказателства всички ще останат в ареста, докато съдът не се произнесе с окончателни присъди. Цветанов обясни още, че в откритата гаражна клетка при спецакцията "Наглите" 2 е открит краден автомобил от септември месец.

На въпрос дали има бивши или действащи служители на МВР, съдействали на групата полицай номер 1 в страната отговори, че се работи по определени лица и когато бъдат събрани достатъчно доказателства ще се проведе операция "Наглите" 3. "За съжаление не сме имунизирани от подобен елемент", каза Цветанов.
"Убеден съм, че това е подходът, който трябва да има Министерството на вътрешните работи". Имаме определени насоки, в момента работим по конкретни лица, това каза още Цветан Цветанов на въпрос на водещата дали има вече заподозрени полицаи.

По повод информацията на Волен Сидеров за връзка на задържаните похитители с РЗС, Цветанов заяви, че не се занимават с политическите пристрастия на задържаните, а с престъпленията им. В този смисъл "Ако съвестта им е чиста, няма от какво да се притесняват", каза Цветанов, визирайки РЗС. "Всеки трябва да си получи заслуженото и не трябва да търпи последствия за чужда вина", каза още той. "Това са желания, всичко е въпрос на време", допълни още вътрешният министър в отговор дали Яне Янев ще възстанови своята партия.

За простреляния служител на МВР по време на спецакцията министърът обясни, че при влизането на последния адрес, където се намирали двамата братя Радослав и Димитър Лебешковски, които са оказали съпротива, баретата се е самопрострелял. На въпрос дали някои от участниците в престъпната група на "Наглите" е участвал в политическия живот Цветанов заяви, че има много спекулации в тази посока.

МВР не подхожда към оперативно интересни лица с оглед принадлежността им към някоя партия, коментира още Цветан Цветанов. Относно информациите, че депутати от ГЕРБ са подмамвани да се отцепят от групата и да се присъединят към РЗС Цветанов заяви, че подобни сигнали няма. Според него ГЕРБ винаги са били против хамелионщината в парламента.

Що се отнася до възможностите за провеждане на предсрочни избори председателят на ПП на ГЕРБ коментира: "България не се нуждае от предсрочни избори, тъй като в момента има стабилно мнозинство, което да изведе държавата от кризата. Но ако по някакъв начин се стигне до там, ГЕРБ няма никакви притеснения за провеждането им".

"Това, което знам е днес ще продължат да извършват оглед колегите. Взривът е поставен в кофа за боклук, която в съседство е бил паркиран автомобила, след взривът автомобила е с поражения. Не е негов автомобила, не се управлява от него, така че не бих искал в момента да казвам мотивът за този взрив към кого е насочен, защото към настоящия момент нямаме нищо конкретно", допълни още Цветан Цветанов.

"Това, което мога да кажа е, че ще продължим да работим по този случай и надявам се, че когато има някаква яснота и заподозрени лица ще бъдат обявени публично", каза Цветанов "Няма постъпила информация от такова естество", каза министърът на въпрос дали Дилян Пеевски е бил заплашван.

На въпрос докъде е стигнало разследването на граничния полицай, който е помогнал за мнимото излизане на Евгени Милев-Гейзо, Цветанов заяви, че то тече и в момента. По думите му, преминаването през границата на криминалния контингент не е чак толкова сложно упражнение. Цветанов обясни, че при стрелбата с автомат по полицейския автомобил на АМ "Тракия" експертизата е доказала, че със същия автомат е стреляно през декември миналата година пред "Била" и при въоръжен грабеж през 2001 година. Добрата новина по думите на вътрешния министър, е че тази вечер на Капитан Андреево навлизане в България са задържани 43 килограма хероин.