Следващият, 23-ти филм за Джеймс Бонд ще е с шокиращ сюжет. Това  заяви в интервю за MI6 сценаристът на лентата Питър Морган.

Според Морган първият вариант на сценария е бил готов през ноември тази година и е бил представен на продуцентите на поредицата за агент 007. Снимките на лентата обаче са били отложени до момента, когато стане ясно каква ще е съдбата на кинокомпанията "Метро Голдуин Майер", притежаваща правата.

Лента.ру припомня, че кинокомпанията "Метро Голдуин Майер", която е на границата на банкрута, може да бъде продадена още в началото на 2010 година.

Главната роля в 23-тия филм от поредицата трябва да бъде изпълнена от Даниъл Крейг. Все още не е ясно кой ще е режисьорът на лентата. Първоначално бе съобщено, че това ще е Дани Бойл, но той се отказа от участие в проекта.

Последният филм за агент 007 "Спектър на утехата" постави едновременно  няколко рекорда. Във  Великобритания в деня на премиерата той донесе на създателите си 8 млн. долара. Общо приходите от продажбата на билети по света възлезнаха на 500 милиона долара.