МВР разполага с безспорни доказателства, като ДНК-проби и показания на свидетели, срещу задържаната снощи при полицейска акция група за отвличания, наречена "Наглите". Това каза министър-председателят  Бойко Борисов пред журналисти след като присъства на церемонията по награждаване на Полицай на годината.
    
Борисов посочи, че вече са намерени къщите, в които са държани жертвите на подобни престъпления. По думите му, престъпната група представлява много силна сплав от крадци на коли и хора, които работят с фалшиви кредитни карти.
     
Бойко Борисов посочи, че заедно с главния прокурор Борис Велчев, заместник-главния прокурор Бойко Найденов, министър Цветан Цветанов и ръководители на някои дирекции в МВР са изготвили задълбочен анализ в рамките на месец, месец и половина за всички магистрални грабежи и отвличания и по този начин се е стигнало до извършителите.
    
Борисов каза, че от помещение, където са държани отвлечените, са иззети ДНК-анализи. По думите му, там са били рязани уши и пръсти. Той посочи, че свидетелските показания много точно съвпадат с това, което е намерено от полицията. Премиерът каза, че се надявал втори път извършителите да не се измъкнат от правосъдието и уточни, че официално те не са работили нищо. Той добави, че са водили охолен и спокоен начин на живот, харчили са парите си и са ги инвестирали.