На 11 декември рубриката "Бъдете здрави" беше посветена на реанимобилите, мястото откъдето започва лечението на сърдечния инфаркт.

След поставяне на диагноза инфаркт на миокарда от лекуващия лекар, добре е веднага болният да бъде транспортиран в кардиологична клиника. Така се  използва времето, за да не настъпват необратимите промени в резултат на сърдечния инфаркт.

В линейката, още по време на транспортирането, се осигурява венозен път и се въвеждат нужните медикаменти; поставя се кислородна маска и дори може да се направи дефибрилация на сърцето.

За ползата от тази бърза професионална намеса разказва д-р Николай Войсков, ръководител на неотложното звено на болницата "Токуда" в София. С реанимобила може да се транспортира пациент от всеки район на София безплатно. При поставена диагноза инфаркт на миокарда, а началото на инфаркта се разпознава лесно, казва д-р Войсков, целта е пациентът да бъде подготвен и да влезе директно в ангиографската зала.

С най-новите лечебни ангиографски техники хората, изкарали инфаркт, могат да се върнат много скоро към нормален начин на живот.