През изминалото денонощие на територията на страната са станали 16 тежки пътнотранспортни произшествия с един загинал и 23-ма ранени, от които един с опасност за живота. За района на София са станали 82 леки и три тежки катастрофи с шестима ранени, съобщават от СБА.

Пътищата от републиканската мрежа са проходими, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки в страната и на автомагистралите "Люлин", "Тракия", "Хемус" и "Марица” са мокри. Дъжд вали в областите София, Велико Търново, Габрово, Търговище, Плевен, Ямбол и Ловеч, а сняг - на Рожен и Пампорово.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненското дефиле, Проходът на републиката и Троян-Кърнаре, в местността Боаза на пътя София-Варна и по пътищата София - Самоков и Мездра - Ботевград. Затворени остават проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Дюлински за товарни автомобили.

В сила са следните ограничения на движение на МПС: Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътищата Слънчев бряг - Бургас и Костенец - Самоков, и над 20 тона през Айтоски проход.