Парламентът прие днес бюджета на здравната каса. В 9 ч. сутринта по банките имаше учудващо много депутати, независимо че вчерашния работен ден на парламента завърши в 3 след полунощ, с окончателното гласуване на държавния бюджет.

Късно след полунощ удар на парламентарния звънец и звук от чаши с шампанско определиха края на дебатите за държавния бюджет. Премиерът Бойко Борисов благодари на депутатите за издръжливостта по време на дългата дискусия.

"Честит ви бюджет. На всички ни се иска да е по-блажен, както БСП се изразиха, но нека да не си разваляме настроението", каза Борисов.

Тази сутрин ранобудните бяха уморени

"Човешкият организмът е така устроен, че може да работи нормално 8-10 часа", коментира  Юнал Лютфи.

Само социалистите вчера внесоха 100 предложения за промени в бюджета. "17 часа дебати  не е имало никога в историята на парламента", отбеляза Корнелия Нинова
 
На всеки му се налага да работи понякога повече и после се възстановява. Това не е системно натоварване от 17-18 часа, каза депутатът Станислав Иванов.

Напрежението от недоспиването днес изби в неочаквана посока. За първи път коалиционният партньор на ГЕРБ Яне Янев бе отстранен от пленарното заседание. Причината - декларация на РЗС срещу отказа на ГЕРБ бюджетът на президентството да бъде намален с 1 млн. лв.

Ако бях казал, че тя се държи като дългогодишен функционер на БКП от Плевен, щеше да е обидно, но аз не съм казал такива думи”, каза Янев. Той обеща, че въпреки че е несправедливо наказан, не възнамерява да оттегли подкрепата на РЗС за управляващите.