Задържан е плевенски адвокат, срещу когото са повдигнати три обвинения - за измама, изнудване и използване на фалшиви документи. През 2005 година адвокат Диян Мичев е изнудил възрастни хора да му прехвърлят два автомобила. Заплашил ги, че ако не го направят,  ще заведе дело срещу техен близък.  

Три години по-късно измамил мъж от Ловеч, но взел от него хонорар от 5 хиляди лева. Човекът наел Мичев да защитава децата му, но делото било загубено, защото адвокатът представил като клиент бащата и съдът не приел документа. Третото обвинение срещу Мичев е заради фалшиви пълномощни, с които получавал всички книжа по изпълнително дело.

Наказателната отговорност за изнудването е от 5 до 15 години затвор, за измама до 6 години, а за документното престъпление - до 2 години, каза Диана Маркова, говорител на плевенската прокуратура. Адвокат Диян Мичев е в ареста за 72 часа.

Обстоятелството, че по отношение на адвокат Мичев има повдигнати няколко обвинения разкрива висока степен на обществена опасност в негово лице, каза Маркова. Затова прокуратурата ще внесе в съда искане за постоянно мярка задържане под стража за магистрата.