Агонията в "Атака" продължава. Това заяви евродепутатът Димитър Стоянов, който беше изключен от партията. "Историите с бомбите ми дойдоха малко в повече", допълни Стоянов, като поясни, че и преди е виждал как се действа в напрегната ситуация в партията.

"Много пъти, когато е имало напрежение, са се вземали такива решения от лидера", заяви Димитър Стоянов. "Сутринта напуснаха четирима депутати и оставиха групата на санитарния минимум. Освен това напусна председателят на контролния сбор, така че имам подозрения, че в един момент е имало идеята да не се проведе този конгрес".

Той заяви, че не е отишъл на конгреса, защото не е имало смисъл.

"Този конгрес щеше да има смисъл само ако в дневния ред бяха предвидени тези точки, които бяха представени пред обществото - избор на ново ръководство и обсъждане на резултатите на изборите. Защо се стигна дотам, че "Атака" да падне под 4% подкрепа. Но дневният ред беше напълно подменен, четоха се оказионни доклади, а аз бях изключен", заяви Димитър Стоянов. По думите му всички организации в Габровска област, без тази в габровска община, са били разпуснати ден преди конгреса.

"Съобщили са им го по телефона. Не знам каква е причината за това", заяви Димитър Стоянов.

Димитър Стоянов отхвърли обвиненията срещу майка си Капка Сидерова, като ги нарече безпочвени.

"Преди няколко месеца тя написа книга за учредяването и развитието на "Атака", която е с предговор на Волен Сидеров", заяви Димитър Стоянов.

Стоянов е възмутен и от факта, че на конгреса на "Атака" се е говорило само за пари.

"Коментираше се кой каква част от субсидията бил откраднал. Когато беше основана "Атака" почти никаква субсидия не получаваше, но тогава нямаше проблем партията да си върши работата, да напредва и да печели резултати. Изведнъж стана проблем, че някои е откраднал субсидията. Това е много пошло", коментира Стоянов. Той припомни, че законът за прехвърлянето на субсидиите от партия на партия е написан и вкаран в парламента от Павел Шопов.

"За мен най-важно за момента е да продължа дейността си в европейския парламент. Дали ще има нова партия, не мога да отговоря".

"Атака" и ДПС са свързани, заяви Кирил Гумнеров

"Атака" и ДПС са свързани. Ако има силно ДПС, логично е да има и силна "Атака", заяви пред bTV напусналият партията Кирил Гумнеров. "Това го разбрахме след събитията пред джамията в София. Тогава нещата в пъзела започнаха да се подреждат".

"Двете партии са като скачени съдове", допълни Камен Петков. "Когато избухна скандалът с Цанков камък, хора от ДПС дойдоха в кабинета на парламентарната група на "Атака". Тогава парламентарната комисия за борба с корупцията се председателстваше от Валентин Николов, който се беше решил да доведе казуса докрай. Волен го извика и едва ли не му нареди да провали комисията", заяви Камен Петков, като допълни, че е имало много сериозен конфликт в стаята.

Според Кирил Гумнеров "Атака" няма националистическа позиция. По думите му инициативните хора в партията са разочаровани.

"Субсидията на "Атака", която сме получавали през годините, която е близо 14 милиона лева, изчезна, тя беше изхарчена. Не е ясно точно за какво", коментира независимият депутат.

"Когато Атака вървеше нагоре, Волен казваше, че върви заради него. Когато започна стремително да пада, той отказа да поеме отговорността за това", коментира още Камен Петков.

Кирил Гумнеров припомни, че през последните две седмици "Атака" се подписа с ДПС за касиране на изборите, а доскоро не е можело да става дума за това.

"Атака" подкрепи кандидатурите на ДПС за инспектората на ВСС. От своя страна ДПС подкрепи кандидатурата на "Атака". Директно казвам, че има сделка", заяви Гумнеров.