От днес служители на пътна и охранителна полиция започват дежурства в зимните курорти, във връзка с очакваното струпване на деца в тях.

Такова разпореждане е отправил директорът на Националната полиция, ген. Васил Василев,  до директорите на СДВР и РДВР в София, Смолян и Благоевград.
Ген. Василев е заповядал представителите на полицията да инструктират ски-учителите за осигуряване на надеждна охрана и безопасност на децата.
На местата с голямо струпване на деца ще се организират съвместни дежурства с Българския червен кръст и Планинската контролно-спасителна служба.

В курортите няма да се допускат неизправни превозни средства от масовия и организирания превоз.
Ще се проверява пожарната и аварийната безопасност и охранителна надеждност на местата за подслон. 

Седалките на всички стадиони у нас вече са проверени. Резултатът е, съобщен от  полк. Кирил Войнов, началник на НСПАБ, е, че почти всички са изработени са от горими материали. Собствениците на стадионите трябва да сменят седалките до месец в противен случай МВР ще затваря спортните съоръжения.

Полковник Бойко Борисов каза, че няма да поема риска, ако има горими седалки, да разреши да се играят мачове.

Всички хотели са проверени за нивото на противопожарната охрана. Оказва се, че някои от тях нямат пожаро-гасителни инсталации, схеми за евакуация, подръчни средства за гасене. До януари хотелите трябва да отстранят нарушенията. Окончателните проверки ще приключат до април.