Все още не е отменено бедственото положение в община Средец, Бургаско и община Венец, Шуменско. От Гражданска защита съобщиха, че 34 селища в страната са без ток, 56 без вода и едно е с прекъснати телефони.
През изминалото денонощие в страната са избухнали 32 пожара. Обстановката по пътищта започва да се нормализира, съобщиха от КАТ.
В районите на Свиленградско, Ивайловградско и Крумовградско има преспи, достигащи до три метра.

Затворени за движение остават проходите: Дюлински, Белово-Юндола, Гоце Делчев-Катунци, Царево, Малко Търново, Върбишки, както и пътната отсечка Кърджали-Хасково.

Задължително е движението с вериги без ремаркета и полуремаркета, през проходите: Петрохан, Велинград-Сърница и Батак-Доспат, както и в отсечката между Слънчев Бряг-Обзор.

От КАТ съветват да подготвите вериги за проходите Сливен-Стара Река, Котленски, Рожен, Превала, Предела, Шипченски, Ришки, както и в отсечките Петрич-Кулата на път Е 79, Кюстендил-Коняво, Станке Лисичково, в регионите Шумен и Кърджали.

Веригите са задължителни и за влизане в Гърция и Турция.

На Гранично-пропускателните пунктове няма чакащи автомобили.

 В областите Хасково, Варна, Ямбол, в района на Нова Загора, Средец, Карнобат, Айтос, по поречието на р. Дунав и във Врачанско видимостта е до 50 м поради мъгла.

Въпреки мъглата всички летища и пристанища в страната са отворени и работят нормално.

Очаква се към края на деня отноно да завали.