На 12 ноември в рубриката "Бъдете здрави" д-р Вергиния Николова представи системата от упражнения, наречена КИЕН, които помагат за физическото укрепване и поддържане на здравето. Неин създател е Ели Логинова, практикуващ хомеопат.

Пациенти и близки на Ели Логинова и тя самата извършват упражненията ежедневно години наред. Около 10 минути са необходими, за да се направи оздравителният комплекс. За Николай Ламбрев, който играе редовно КИЕН от четири години, ползата е огромна. Колкото и простичко да звучи, ефектът е поразителен, категорично заявява той.

Друг привърженик на КИЕН е Марина Иванова. Тя има здравословни проблеми с тазобедрената става, които подобрява с упражненията. Освен че поддържа здравето си, тя постига духовно развитие и хармония, сравнявайки тази физическа активност с практикуването на йога.

Иван Логинов, учи счетоводство и усеща, че се концентрира и по-добре помни за изпити, след като изиграе КИЕН. Той практикува тези упражнения от създаването им преди пет години.

Възможностите са многобройни за поддържане на физически тонус и хармония. От нас се иска да изградим навик да започваме деня си с физически упражнения. За Роз-Мари Гюзелева, чиято работа е достатъчно напрегната и свързана с работа на компютър КИЕН е средството за нея да бъде енергична през целия ден.

Ели Логинова професионално съчетава упражненията КИЕН с хомеопатия за профилактика на грипове и настинки, което разказват нейните пациенти.