Диригентът Максим Ешкенази призна в студиото на предаването "Тази сутрин", че пилотира самолети през свободното си време. "В понеделниците дори ходя на работа със самолет", пошегува се той.

"Тази ми страст започва от съвсем рано – мисля, че съм бил 10-11 годишен. Разни филмчета даваха по телевизията за различните ВВС на различните страни. Почнахме след това да четем книги за въздушните асове на Русия. С музиката започнах още 5-годишен. Това всъщност е хоби – музиката е професията”, призна диригентът.

"На два-три пъти в живота ми съм се замислял дали да не се ориентирам професионално към летенето, но него искам да оставя като едно красиво хоби. Аз обичам да летя не само със самолети. Започнах с парашути в Божурище. Страхът ми не само ме провокира – като се кача на небостъргач, аз живея на 16-я етаж, като погледна от високо и не съм в самолет и нямам парашут- страх ме е. Значи всичките рефлекси са си там, но като седна в самолет или парапланер, се чувствам толкова комфортно".

"С парапланери започнах да летя на 18 години, а свидетелството ми за управление на самолет ми е от 2001 г.", разказа Ешкенази.