Седмицата на мъжката мода есен/зима 2011-2012 в Париж започна с мрачно и съзнателно шокиращо ревю на Никола Формичети, което е първото му за модна къща "Мюглер", предаде Асошиейтед прес.

За дебюта на Никола Формичети в модната къща се говореше много. Очакваше се дори Лейди Гага, чийто дизайнер е Формичети, да присъства на шоуто. Тя обаче не се появи и това остави известна празнина. Аплодисментите бяха толкова хладни, че едва се чуваха от музиката - песен от предстоящия албум на Лейди Гага.

Както можеше да се очаква от дизайнер на Лейди Гага, колекцията мъжка мода на Формичети за някога авангардната модна къща, е за господа, жадни за внимание. Всеки детайл в шоуто – от покритите с татуировки лица на манекените до косата, намазана с гъст черен петрол, изглеждаше предвидено да шокира. В крайна сметка именно затова Формичети, създателят на роклята от месо на Лейди Гага, беше назначен за творчески директор. От него се очаква да осигури електрошока, който да върне към живот умиращата модна къща.

Зад скандалния стил обаче в колекцията от черни костюми от кожа, неопрен и микрофибър и в саката без яки нямаше нищо наистина новаторско. Ръкавиците с дължина над лактите изглеждахасякаш направени за работници, които боравят с опасни материали. Воалите върху намазаните им с нефт глави пък напомняха за маскирани като мъртви девици за Хелоуин.

Формичети каза, че колекцията е за "банда аутсайдери", които са "красиви" с това, че са различни.

"Самият Мюглер беше нещо като аутсайдер, той не беше учил мода и наистина беше различен от това, което правеха другите", каза Формичети зад кулисите.

Днес Седмицата на модата в Париж продължава с ревюта на "ЛуиВюитон" и на американците Рик Оуенс и Адам Кимел.