"Влюбих се в страната. Хората са толкова дружелюбни, толкова са мили с мен". Това е първото впечатление на канадския музикант Даниел Паутър от страната ни, който е в България в рамките на своето европейско турне. Концертите на Паутър са тази и утре вечер  в Sofia Live Club.   

За вдъхновението:

Той сподели, че е нямал повод за създаването на парчето „Лош ден” (Bad Day): „То просто си съществуваше някъде в небето и аз си го грабнах. Само се написа, някак си”, каза той.

За изискванията по посрещането у нас:  

"Специалното ми изискване към организаторите беше да имам традиционно българска храна. Ядох салатата с домати – шопска. А единственото, което искам да виждам като гледка, е да съм заобиколен от всички тези прекрасни българи", сподели още музикантът.

Българките и красотата:

"Има, разбира се много физически красиви жени по целия свят, но не всички са толкова прекрасни, колкото българките. И наистина, много красиво впечатление ми направиха – интелигентността, красотата", продължи с откровенията Паутър.  

Какво е знаел за България

"Знаех, че през последните години е била под тоталитарен режим. Бил съм в Източна Германия, в Ерфурт. Като дойдох тук, очаквах България да прилича на Източна Германия. А, като дойдох тук, установих, че е много различна. Тя е различна в добрия смисъл на думата. Наистина силно ме впечатли хуманността на хората. Тяхната човечност, тяхната откритост. Те наистина досега показват едно отлично отношение към мен и се надявам много често да идвам отново", сподели той.

Концертите у нас:

"Концертите ще бъдат една подборка на песни от албумите ми и идеята е да ви отведа на пътешествие с мен от предишния ми албум към сегашния ми албум. И това е разходка през следващите 5-6 години от живота ми. Най-важното с музиката ми е, че хората ще могат да припяват заедно с мен, да свирят с мен".

За работата и успеха:

"Аз така съм се научил – пял съм и съм свирил заедно с родителите ми. Човек трябва упорито да се труди. През целия си живот съм музицирал.

Но никога не съм искал да бъда знаменитост. Аз съм поп звезда с неудоволствие", сподели още Паутър.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето