Директорът на общинската фирма „Паркиране и мобилност” Марчело Доковски загина в пожар. 45-годишният мъж опитвал да спаси сина и съпругата си от пламъците, обхванали дома му. Трагедията се разигра късно снощи в квартал „Белите брези”. Пожарът избухнал около 23 ч. в жилището, което е на 8-я етаж.

15-годишният син на Доковски, който бил сам вкъщи, подал сигнал на телефон 160, а после се обадил и на родителите си, които веднага дошли на място.

Доковски влязъл да спаси сина си от огъня

вероятно се е задушил от дима и е починал на място. Момчето било излязло на терасата. От „Пирогов” съобщиха, че младежът и майка му са приети в болницата заради надишване с пушек. Състоянието им е стабилно.

Все още не е ясна причината за инцидента. Съседи разказаха, че са чули взрив, до момента обаче няма данни за взривно устройство. Има версии обаче за умишлен палеж, предаде репортерът ни Мариета Николаева. Според разследващите обаче е рано за изводи.

Версията за умишлен палеж натежава

защото по същото време на паркинга на блока е горял автомобил. Колата не е на Доковски, но според разследващите извършителят може да е объркал колата.

През 2005 г. с два куршума беше разстрелян тогавашният шеф

на „Паркинги и гаражи” Георги Василев. Основната версия на разследващите беше засегнати бизнес интереси Извършителите все още не са разкрити. По тази версия вероятно ще работят разследващите и за инцидента с Марчело Доковски.

И още един инцидент - ток удари 17-годишно момче в Перник. Младежът е с опасност за живота, съобщиха от „Пирогов”. Момчето е с обширно дълбоко изгаряне на лицето, гърдите, гърба, едната ръка и единия крак.