На 26 октомври в рубриката "Бъдете здрави" д-р Вергиния Николова разговаря с диетолога доц. д-р Светослав Ханджиев за правилата на храненето и поддържането на оптимално тегло. Поводът беше новоизлязлата книга "Наръчник срещу излишните килограми". В нея доц. Ханджиев е обобщил своя професионален опит като специалист в оценката и контролирането на нивото на липидите в човешкия организъм.

В тази книга могат да се научат дори рецепти за нискокалорийни десерти. Профилактиката на наднорменото тегло, според доц. Ханджиев, не е достатъчно да се започне в ранна детска възраст, а още от вътреутробното развитие, т.е. бъдещата майка трябва да се храни рационално и теглото и да не се повиши повече от 16 кг. Така тя предпазва детето си от наднормено тегло и бъдещите последствия като диабет, хипертония, атеросклероза.

На "Алея на здравето", която се провежда за 16-и път у нас от 28 октомври до 1 ноември, могат да се направят безплатни изследвания на рисковете от наднорменото тегло и ще се извършват безплатни консултации.

Цялото семейство може да се информира за начините и средствата за поддържане на тялото в добро здраве. Не случайно един от организаторите  инж. Марин Пенков споделя, че хората все повече разбират, че отговорността за здравето на всеки човек, е негова лична отговорност.

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo