Най-сладкият момент от деня във Франция е т.нар. „аперо". Това е малкото питие след работа, което събужда големия апетит за вечеря. Така хората слагат официално край на работния ден и начало на свободната вечер. В Италия и Франция колеги сядат на по чаша, за да обменят свежи корпоративни идеи... или пък пресни клюки.

Ростислав работи в американския щат Ню Хемпшир, където всяка сряда в местното ресторантче има "вечер на виното".

"Хората могат да разпуснат след работа и да се възползват да обменят бизнес идеи и предложения за бъдеще сред бизнес партньорите си, като в същото време могат да разпуснат", обяснява Ростислав Йорданов.

И докато по света в 18:00 часа заведенията са пълни с блажено отпиващи от високите си чаши хора, в България това е новост и тепърва започва да набира привърженици. Чаша вино на крак е възможност за промяна на стереотипа „от работа вкъщи", а и с леко предястие подготвя сетивата за вечерята.

Идеята „време за вино" - между 17:00 и 20:00 часа на варненски ресторант е и средство за привличане на клиенти извън туристическия сезон, когато заведенията не се радват на голяма клиентела.