Преди дни най-добрият български гимнастик Йордан Йовчев постигна поредния си голям успех. 36-годишният състезател извоюва сребърен медал на халки от световното първенство в Лондон. Йовчев по нищо не отстъпваше и на шампиона, но за пореден път съдиите не го оцениха обективно.

"Когато има съдии, винаги има и ощетени", коментира гимнастикът пред bTV, "Това обаче няма да ми попречи да продължа. Ще се състезавам, защото изпитвам удоволствие от това. На каквато и възраст да съм, защо да спирам, когато ми е приятно?", каза още той.

От месец декември Йовчев е и председател на Българската федерация по спортна гимнастика. Според него има голяма разлика от това да си на халките и в кабинета.

"Много по-лесно ми е в залата, все пак това е нещо, което правя толкова години. Не бих казал, че вече имам голям опит като ръководител, но мисля, че се справям добре. Работата обаче трябва да продължи", каза още големият български шампион.

Цялото интервю с Йордан Йовчев, мнението му за дупката, в която е българският спорт, за влиянието на финансовата криза и за младите български надежди, можете да видите в предаването на bTV "Зона спорт" в неделя от 11,30 часа.