Премиерът Бойко Борисов ще открие годишната среща на министрите на отбраната на страните от Югоизточна Европа. Срещата е в рамките на Българското председателство на Процеса на срещи на министрите на отбраната на страните от ЮИЕ, а домакин на форума е военният министър Николай Младенов.

Ще участват министрите на отбраната на Албания, Гърция, Турция, Македония, Словения, Босна и Херцеговина, Украйна, Грузия, Молдова и Черна гора, както и представители на Италия, Румъния, Хърватия и Сърбия.

В рамките на форума военните министри ще подпишат Споразумение за координационния комитет в рамките на Процеса от срещи на министрите на отбраната на страните от Югоизточна Европа (SEDM) и Пети допълнителен протокол към Споразумението за Многонационалните мирни сили от Югоизточна Европа. Ще бъдат обсъдени дейността на Бригада "Югоизточна Европа", състоянието на операциите на НАТО в региона, възможностите за по-нататъшно развитие на SEDM, както и други актуални въпроси на регионалното сътрудничество в областта на сигурността и отбраната.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето