Продължава издирването на 19-годишния Николай Георгиев от Кюстендил. Той е напуснал дома си в града преди 13 дни. Репортерът Иван Георгиев беше тази сутрин на площада в Кюстендил, където се събраха приятели и роднини на изчезналия младеж.

Проверен е всеки сигнал, получен в МВР, а полицията е в ежедневна връзка с родителите и приятелите на младежа, каза за bTV комисар Георги Джоглев, директор на ОД на МВР-Кюстендил. Версиите по изчезването са няколко – може да става въпрос за нещастен случай или да е нещо свързано със семейното му положение, защото е дете на разведени родители, каза още комисар Джоглев.

По информация на майката Емилия Ваклийска Николай е напуснал дома си леко облечен, само с 5 лв. в джоба и мобилен телефон.

Конфликтите в семейството са били само на битова основа, каза комисар Джоглев.

Няма и връзка между изчезването на Николай и самоубийството на друг младеж в града в края на септември. Двете момчета са се познавали бегло и не са поддържали контакти, коментира Джоглев. Проверява се и информацията, че момчето се е качило в зелена кола, допълни той.

Сериозни проблеми в семейството няма, а Николай е кротко момче, казаха пред камерата на bTV и близките на изчезналия. Момчето е било много близко с майка си, допълниха те. Приятелите му също заявиха, че той е бил добър ученик, разбирал се е с околните и не е бил конфликтен. Пие алкохол умерено, не употребява наркотици, няма приятелка.

Николай Георгиев е висок 160 см, с нормално телосложение, с къса кестенява коса. Молят се всички, които имат информация за него, да се обадят на тел. 166 или в най-близкото поделение на МВР, както и на тел. 0886 077200.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето