Предвижда се две от почивните станции на Министерския съвет - в Хисаря и в Наречен, да бъдат превърнати в болници за долекуване и продължителна рехабилитация. Това съобщи началникът на ВМА ген. Стоян Тонев, като благодари за идеята на премиера Бойко Борисов.
    
Във ВМА днес бяха открити модернизирани звена към две от катедрите на болницата. В откриването участваха премиерът Борисов и министрите на отбраната и на здравеопазването - Николай Младенов и Божидар Нанев.
    
Отговаряйки на въпрос за средствата за здравеопазване за идната година, премиерът Бойко Борисов каза, че се надява постепенно нещата да се оправят и добави, че в момента се работи с изключително добро темпо, включително и в здравеопазването.
    
По повод на думите на министъра на финансите Симеон Дянков за необходимостта от по-високо заплащане на здравните услуги премиерът посочи, че колкото повече се повишава качеството, толкова повече трябва и да се плаща. По думите му до 2011 г. трябва да бъдат извършени редица дейности.
    
Запитан основателни ли са опасенията на лекари и на ръководители на болници, че може да се стигне до закриване на клиники и до съкращения на лекари заради 100 млн. лева, които сега са по-малко, премиерът Борисов отговори, че е очаквал на вчерашния конгрес на БСП да чуе нещо и по тези въпроси - "защо са докарали държавата да ги няма парите".

"Сутринта дойдоха от "Майкрософт", още 20 млн. искат, взети на секретно заседание като решение, да им се платят, но не са вложени в бюджета, не са платени", каза Бойко Борисов. "Изведнъж още 20 млн. днес ми се тупкат на сметката, всеки ден отнякъде изскачат пари, с които сме задлъжнели, а те са и крили и не са си ги платили", коментира премиерът.
    
Във ВМА днес бяха открити модерните бази на Клиниката по артроскопска травматология и Отделението по ендопротезиране към Катедрата по ортопедична травматология и реконструктивна хирургия, както и операционният и учебен център за екстракорпорална литотрипсия, ендоурология и лапароскопия към Катедрата по урология, нефрология и хемодиализа.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето