Училища и детски градини в Червен бряг се ремонтират в разгара на учебната година. Причината за забавянето е тромавата нормативна уредба, твърдят от кметството. Как учат децата, когато училището е превърнато в строителна площадка?

Месец след началото на учебната година в училище "Д-р Петър Берон" тече усилен ремонт на покрива. В същото време се провеждат и учебни занятия.

За да не падне нещо на главите на децата, зоните на ремонтите са обезопасени с мрежа и ленти. Директорът на училището признава, че има трудности с овладяването на по-малките деца.

"Но работата на учителя и възпитателя е това - да ги информира постоянно за дебнещите опасност. Обезопасени са районите, пуснати са заповеди, информирахме инспектората и РИОКОЗ - от тях нямаме никакви спънки", информира Емил Горанов, директор на СОУ "Д-р Петър Берон".

От кметството признават, че има забавяне на ремонтите. То се дължи на нормативната уредба, тежката процедура и жалбите на фирмите, които са кандидатствали за изпълнител на ремонта.

"Жалбите не забавиха толкова, те забавиха с месец, но основно процедурата по закона за обществени поръчки е доста дълга и това основно забави тези неща във времето", съобщи Радослав Георгиев, от отдел "Инвестиции и проекти към община Червен бряг".

По  график ремонтът трябва да приключи до края на месец октомври. Това обаче едва ли ще се случи. Най-вероятно ремонтите ще продължат и през пролетта.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето