Ако още не сте подготвили колата си за зимата, сега е моментът - температурите паднаха. Освен, че се увеличава сигурността ви на пътя, ще си спестите чакане пред сервизите. Тази година шофьорите ще плащат и по-малко. Спад на цените има както за нови гуми, така и в сервизното обслужване.

Едва ли има човек, който не е попадал в ситуация автомобилът му да откаже да запали. Диагнозата - студът е изсмукал мощта на акумулаторната батерия. Ако имате късмет, само с леко бутане колата ще запали. По-неприятно става, ако след няколко дни отново безпомощно стоите пред акумулатора. Време е вече всеки шофьор да подготви автомобила се за зимния сезон. Това включва проверка на акумулатор, антифриз, спирачна течност, и разбира се гуми.

"Със смяната на гумите задължително се прави реглаж и настройка на ходовата част, тъй като стъпва по различен начин автомобилът с новите гуми", обясни Владимир Лазаров.

Дотук подготовката на колата излиза около 200 лв. За тези, които ще купуват нови зимни гуми, добрата новина е, че тази година цените им са по-ниски с 3 до 5% спрямо миналата година.

"13 цола - масовите гуми са от порядъка на 300 лева за четири броя. Вече на 15 цола отиваме на 480-500 лв", съобщи Тодор Стоименов.
   
Всяка зима сме свидетели на много катастрофи поради невнимание и неподготвеност на пътя. Специалистите съветват да не чакаме последния момент, а да подготвим колите си още сега.