При катастрофи през последното денонощие на територията на страната са пострадали 16 души, съобщиха от МВР. Станали са общо 11 пътни произшествия. В София са регистрирани 86 леки и две тежки катастрофи, при които са ранени трима човека.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Затворени остават проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, както и Дюлинският проход за товарни автомобили. Затворена е дясната лента на пътя София-Кулата, между километри 410 и 500 поради отнасяне на насип и банкет.

Въведени са следните ограничения: забранено е преминаването на товарни автомобили с обща маса над 3 тона по пътя Дунавци-Арчар; над 10 тона през прохода "Шипка"; над 15 тона през прохода "Петрохан". До 31 май остава затворен и ГКПП "Златоград" поради ремонт на пътя на територия на Република Гърция.

Ремонтни работи се извършват по пътищата Полски Тръмбеш-Свищов, Рудозем-Смолян, Варна-Добрич, Скобелево-Добри дол, Видин-Арчар-Лом, Карлово-Пловдив, Симеоновград-Харманли и подбалканския път в участъка от разклона за село Мусачево до разклона за село Столник и от Сливен до Старозагорска област.