В Севлиево се поздравиха с Празника на тиквата. Там беше и наш екип. Рачелът за жълти стотинки, поднесен пред портите на Дандоловите къщи в Севлиево бе само прелюдия към атмосферата с тиквен привкус.

Умението си да приготвят по всевъзможни начини и да поднасят редовно на трапезата тиквени вкусотии, севлиевци демонстрираха в празнично кулинарно шоу. Оказа се, че тънкости има, дори в приготвянето на традиционния тиквеник.

"В днешно време не бива да се губи нито минутка време. Значи гледате "Перла" зареждате се със съответната енергия, докато Мехмед, те се гледат в очите, и през туй време стържите, стържите, стържите тиквата", разказа Радка Грозева, майстор-готвач в отбора на читалище "Развитие”.

Или казано по севлиевски, градът наричан Тиквенбург, тиквеник за ангажирани дами. Прави се, когато домакинята има време, а се яде като му дойде времето.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето