"Благодарение на организацията от българска страна, посещението на премиера Берлускони се очертава като много добро", каза в студиото на предаването „Тази сутрин” италианският посланик в България Стефано Бенацо. "Премиерите Борисов и Берлускони се познават и смятам, че всичко ще мине много добре".

"Посещението на Берлускони е символ на това, че България и Италия имат много общи цели. Тази година отбелязваме 130-годишнина от установяване на отношения между двете страни. Италия е една от първите държави, копито е установила подобни отношения с България – ние имахме силен тласък на нашите отношения, от политическа, икономическа, културна гледна точка", смята посланикът.

"В последните 12 години, Италия има около 1 млрд. евро инвестиции в България, но това не е много точна цифра, тъй като много инвестиции от италиански фирми идват от други държави. Ние инвестирахме изключително много в енергетиката, в инфраструктурата, земеделието".

"Не мога да давам оценки на това, което правят българските власти. Аз чета вестниците, гледам новините. Виждам, че се полагат усилия за борба с корупцията, има сътрудничества с други държави и конкретно Италия, що се отнася за борбата с организираната престъпност. Виждам, че българските власти реагират добре, когато аз им сигнализирам за случаи, които касаят нашите фирми", смята Стефано Бенацо.

"Берлускони е много атрактивен, той не е сива личност. Той е човек, който, както ние казваме, пробива екрана, излиза от него. Той преминава през всяко телевизионно предаване, всеки микрофон. Неизбежно е хората да се интересуват от него", смята Бенацо.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето