Във филма си "Изпепеляване" в bTV Репортерите Миролюба Бенатова разказа за психическото състояние на професионално прегряване, което води до пълна апатия и несъстояние човек да изпълнява служебните си задължения.

Направената връзка между айкидото и решаването на професионалните проблеми, провокира двама от героите на филма да организират семинар на тази тема.

Във филма "Изпепеляване" разказваме за положение в айкидото наречено рандори, или овладяване на хаоса при нападение от 5 до 7 човека. Изпаднал в това положение човек може да победи като минава през препятствията както реката преминава върху камъчетата или ги заобикаля. Лекторът по лидерство Петър Горялов и инструктоът по айкидо Едуард Германов организираха уъркшоп за връзката между айкидото и решаване на житейските проблеми, провокирани от филма.

"Това, което осъзнах е, че принципите и в бизнеса, и в айкидото, и лидерството са едни и същи. И това го разбрах и чрез предаването", каза Горялов.

"Айкидо е самият живот. На всичко може да ви научи, тъй като всичко от айкидо е взето от реалния живот. Няма нищо измислено. Най-важното е, че няма конфликт", заяви от своя страна Германов.

Нестандартната връзката между айкидото и решаването на проблеми се оказа и основната причина провокирала участниците да присъстват:

-Интересът към духовното много се е вдигнал напоследък и да се интегрират лидерски умения с айкидо. Много е интересно и много ми звучи правилно.

- Аз тренирам айкидо от известно време и всички тези неща, които ние тренираме като техники, виждам как може да се използва и в бизнес и в отношения между хората.

Една от основните характеристики на айкидото е липсата на агресия, което трябва да е водещо и в живота.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето