В цялата страна се очаква застудяване. Температурите в Северозападна България паднаха с повече от 10 градуса. На редица места в страната започна да вали. Метеоролозите предупреждават, че заради силния вятър днес ще има опасност от падащи предмети и счупени клони. Чука ли зимата вече на вратата ни – отговорът дава Христина Балинска. 

За зима е още рано да се говори, но след много по-топлото от обичайното за октомври време през последната седмица, температурите ще се понижат до стойности, по-ниски от средните за периода, а като прибавим силния вятър и дъжда - усещането е наистина като че идва зима. Като говорим за вятъра - поривите му в Северна България достигнаха 20 метра в секунда. 

Ветровито е и в Източна България , с пориви на вятъра около 15 - 18 метра в секунда, но валежите, които обхванаха вече западната половина от страната ще достигнат там в часовете около и след обяд, а захлаждането ще започне едва вечерта. В северозападните и западните райони от страната не само застудя , но валежите са най-много - до момента - в Ново село те са повече от 12 литра на кв.м.

Кога да очакваме отново слънцето?

Слънце, макар и за кратко, ще има още утре, но затопляне не се очертава в близките три-четири дни, за които виждаме средна максимална температура около 10-11 градуса.

Това означава, че и средно денонощните температури ще останат под 12 градуса.

Тъй като средно денонощните температури се изчисляват по формула, включваща температурите в 7, в 13 и в 21 часа, а за момента прогнозите сочат , че и най-високата стойност между тях ще бъде около и под 12 градуса. 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето