Заподозрян за няколко убийства престъпник се опита да избяга от ареста в Свиленград. 44- годишният сериен убиец Недялко Димитров, по прякор Момата, е направил с лъжица дупка в стената на килията и само факта, че изровил вътрешна стена му е попречил да избяга.

В Свиленградският арест серийният убиец престоява 9 дни. Докаран е на разпит, защото е признал за дребна кражба, извършена в района преди години .Според разследващите той е планирал бягството си от ареста отдавна. Бил е сам в килията и единственото което му  трябвало е лъжица, с която да дълбае в стената

Почти като във филм Недялко Димитров  прави дупка с размери 30 на 30 сантиметра, през която спокойно може да мине дете, но опитът му за бягство пропада, тъй като е пробил вътрешна стена на ареста и вместо на свобода попада в коридора на следствения арест, където е заловен от охраната. По късно пред разследващите Момата заявил, че започнал да чопли стената, защото бил нервен.
 
Срещу Недялко Димитров в момента се водят разследвания за поне 5 убийства в цялата страна. През декември миналата година той хладнокръвно разстреля младо семейство от Димитровград и ги ограби. Момата е съден общо 16 пъти. Последната му присъда от 1 година е отпреди седмица -  за опита за бягство от ареста в Свиленград атмосфера.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето