От април в ефира на bTV стартира най-новият български сериал "Стъклен дом”. Истории за богатство, любов и семейни войни – това ще можете да гледате съвсем скоро в сериала. Едно от семействата, които са замесени в новата семейна сага на bTV е семейство Атанасови – Христо, Елена и дъщеря има Александра.

Актьорите Георги Кадурин, Яна Маринова и Луиза Григорова гостуваха в предаването "Тази сутрин”, за да представят екранното си семейство.

В реалния живот тримата членове на семейство Атанасови се радват на своите реални връзки и семейства. Георги Кадурин е женен и има дете. Луиза Григорова споделя, че има приятел, а Яна Маринова разкри, че е съвсем прясно омъжена и датата на сватбата й по случайност съвпада с първия снимачен ден на сериала.

"На 15 февруари трябваше да започнат снимките, при което през цялото време повтарях, че имам семейна случка. Хората реагираха „Е, какво толкова, жениш ли се?”. Ами да, ожених се на 15 -и и нямаше как да отида на първия снимачен ден. Това ми е за втори път и се надявам да е за последен”, каза Яна Маринова.

"Сериалът показва съвременни взаимоотношения най-вече. Това е едно от качествата на сценария. Това, което ще видят зрителите е част от живота, който е край нас. Мисля, че това е една от основните задачи на всеки сериал. Тази динамика на взаимоотношенията която съществува в живота, ще се възпроизведе и в сценария”, каза Георги Кадурин, който изпълнява ролята на бизнесмена Христо Атанасов.

Семейство Атанасови е с добър социален и финансов статус. "Нашето семейство се стреми към всички материални неща на днешния свят”, каза Яна Маринова, която в сериала играе Елена Атанасова. Актрисата признава, че много от качествата на нейната героиня са присъщи и за самата нея. "От малка съм научена, че с живота не се играе до степен, в която да си помислиш, че си по-голям от самата съдба и от всички около теб. Елена е рядка порода жена. Елена е някакъв хамелеон, който реагира спрямо ситуацията. Тя или притежава мъжка амбиция или чистата женска пресметливост, в други случаи чиста проба сексапил, когато нищо друго не помага”, разказа Яна Маринова.

Луиза Григорова, която играе дъщерята на Елена и Христо Атанасови – Александра, пък споделя, че не намира прилика между себе си и героинята си. "Ценностите ми в живота не са като на Александра Атанасова. Тя е израснала в много богато семейство и е свикнала, че парите са даденост и не са нещо, което трябва да се изкарва. Смята, че може д си купи абсолютно всичко. Аз не смятам парите за даденост. Изкарвам си ги сама”, разказа Луиза.

„Александра е един проект на Елена. В нея тя вижда всичко, което би искала да поправи в своя живот”, обясни Яна Маринова и допълни: "Ако някога Елена е направила грешка, макар че тя смята, че не греши, Александра трябва да тръгне по нейните стъпки и да се справи още по-блестящо. Елена държи Александра да е нейно подобие и то много по-добро.”

"Героят, който аз играя е доста често срещан сред нас. Аз даже имам такива приятели и познати. Хора, които стриктно изпълняват своите задължения, хора, които имат пари, а не крадат, което е рядко срещано”, разказа Георги Кадурин за своя герой Христо. Актьорът обясни, че всички персонажи в сериала са взети от живота и затова не е било толкова трудно те да бъдат изиграни.

"Качеството на сериала е, че е български изцяло. Това е едно от много важните неща. Не е купена схема, не е пренесено”, подчерта Кадурин.

"Това, което ми харесва в сериала е, че така е измислен, че има супер скокове, както в настроенията, така и в случките. Супер динамичен е. Няма скука в този сериал”, допълни Яна Маринова.