Двама са заподозрените извършители на убийството на съдията по борба Тодор Матов, съобщиха от полицията. Те са от добре организирана престъпна група, уточниха столичните полицаи. Според събраните дотук доказателства, близо до мястото на покушението е имало друг автомобил, осветил с фаровете си "Мерцедес"-а, в който е пътувал разстреляният Матов. Със същата кола е избягал физическият извършител на убийството.

Веднага след случая, МВР започва масирана полицейска акция за изземване на незаконно оръжие, съобщи главният секретар на МВР, генерал Бойко Борисов. Само В Русе са арестувани няколко души и са иззети два незаконни пистолета, маскирани като декоративни, и боеприпаси за автомат. Изпълняващият длъжността директор на полицията в Русе Ваньо Танов допълни, че обиските още не се приключили, но е установено, че единият задържан има работилница за оръжие в Габрово. Задържаните са свързани с нелегалния оръжеен бизнес и във Велико Търново.
Там са открити 15 заготовки за пистолети, много гилзи и патрони и един незаконен пистолет. Още заготовки са открити по време на акцията в Габрово. При обиските там са намерени и 5 запалки за граната, както и два револвера.